Tekstiilikonservaattorit

Tekstiilikonservaattori työskentelee erilaisten tekstiilimateriaalien säilyttämiseksi. Näihin kuuluvat sekä pukeutumiseen että sisustamiseen liittyvät esineet, kuten vaatteet, asusteet, matot, ryijyt, liput, tekstiilitaideteokset ja kirkkotekstiilit. Tekstiilikonservoinnin toimenpiteillä voidaan likaantunut ja tahrainen esine pudistaa; suoristaa tekstiilimateriaalin ryppyjä ja taitoksia; tukea vauriot ja hauraat kohdat tai lisätä puuttuvia osia. Tekstiilikonservaattori valmistaa myös sisustustekstiileille ripustustuet ja näyttelytasot, vaatteille torsot ja pukujen muotoja tukevat alusasut sekä opastavat tekstiilien asianmukaisten säilytyskalusteiden ja ratkaisujen tekemisessä.

Päivi Allinniemi, konservaattori
Kirkkotekstiilikonservointi, Turun museokeskus
kirkkotekstiilikonservointi(at)turku.fi
Kalastajankatu 4
20100 Turku
040 182 3887
Konservointipalvelut seurakunnille, muille organisaatioille ja yksityisille. Arvotekstiilien konservointi ja huolto. Tekstiilien hoitoon, säilyttämiseen ja näytteille asettamiseen liittyvä neuvonta, suunnittelu ja toteutus.


Elzbieta Djupsjöbacka, DI, konservaattori (YAMK), varsinainen jäsen
Tekstiili- ja Nahkakonservointistudio
elzbieta.djupsjobacka(at)hotmail.com
Härmälänpuisto 18
33900 Tampere
040 516 8648
Tekstiilien, huonekalujen sekä  nahka- ja monimateriaaliesineiden konservointi. Näyttelyiden suunnittelu ja esineiden esille asetus. Kunto- ja konservointitarvearviot.


Eveliina Holopainen, tekstiilikonservaattori (AMK)
Tekstiilikonservointi Linen
konservointi.linen(at)gmail.com
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
044 77 65 555
Historiallisten ja modernien tekstiilien konservointi, huolto ja korjaus.  Mm. puvut, asut ja asusteet, matot, seinä- ja taidetekstiilit, verhoilut ja monimateriaalitekstiilit. Tukien suunnittelu ja valmistus tekstiilien esilläpitoa ja säilytystä varten. Konservointipalveluja museoille, yrityksille, yksityisille henkilöille, säätiöille, seurakunnille ja kaikille niitä tarvitseville.


Anna Häkäri, tekstiilikonservaattori/konservoinnin lehtori
Tekstiilikonservointistudio Anna Häkäri
anna.hakari(at)metropolia.fi
Villa Furuvik
Kuparisaarentie 24
65350 Vaasa
040 524 1274
Uusien ja vanhojen arvotekstiilien konservointi, näytteilleasetus ja huolto. Tekstiileihin liittyvä neuvonta, luennointi ja koulutus. Tekstiilien kuntokartoitukset sekä konservointitarpeen selvitykset.


Henna Koskinen, tekstiilikonservaattori (AMK)
Arvotekstiilipalvelu Tupulatäkki Oy
www.tupulatakki.net ja Facebook
henna.koskinen(at)tupulatakki.net
Teollisuuskatu 8
10600 Tammisaari
050 465 4040
Monipuolista tekstiilien  konservointipalvelua museoille, seurakunnille ja yksityisille vuodesta 2000. Löydät meidät myös facebookista ja instagrammista.


Taina Leppilahti, tekstiilikonservaattori (YAMK)
Arvotekstiilipalvelu Tupulatäkki Oy
www.tupulatakki.net ja Facebook
taina.leppilahti(at)tupulatakki.net
Teollisuuskatu 8
10600 Tammisaari
044 565 4041
Monipuolista tekstiilien konservointipalvelua museoille, seurakunnille ja yksityisille vuodesta 2000. Löydät meidät myös facebookista ja instagrammista.


Anne Vesanto, johtava konservaattori
Konservointikeskus/Suomen käsityön museo
anne.vesanto(at)jkl.fi
Salmirannantie 3
40520 Jyväskylä
014 266 4383
050 311 8900
Uusien ja vanhojen arvotekstiilien kuntotarkastukset. Tekstiilikonservoinnin konsultointi, luennointi, neuvonta. Kokoelmanhoidon ja konservoinnin asiantuntijatehtävät.


Heidi Wirilander, FM, tekstiilikonservaattori YAMK
Konservointipalvelu Heidi Wirilander
www.konservointipalvelu.fi
Monipuoliset konservointipalvelut arvoesineistöä omistaville yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Konservoinnista vastaa museologi, tekstiilikonservaattori Heidi Wirilander, joka on toiminut alalla 18 vuotta hoitaen lukuisia konservointi-, konsultointi- ja koulutustehtäviä. Erityisosaamisena kulttuuriperintökohteiden pelastus- ja jälkihoitotyö.