Tekstiilikonservaattorit

Tekstiilikonservaattori työskentelee erilaisten tekstiilimateriaalien säilyttämiseksi. Näihin kuuluvat sekä pukeutumiseen että sisustamiseen liittyvät esineet, kuten vaatteet, asusteet, matot, ryijyt, liput, tekstiilitaideteokset ja kirkkotekstiilit. Tekstiilikonservoinnin toimenpiteillä voidaan likaantunut ja tahrainen esine pudistaa; suoristaa tekstiilimateriaalin ryppyjä ja taitoksia; tukea vauriot ja hauraat kohdat tai lisätä puuttuvia osia. Tekstiilikonservaattori valmistaa myös sisustustekstiileille ripustustuet ja näyttelytasot, vaatteille torsot ja pukujen muotoja tukevat alusasut sekä opastavat tekstiilien asianmukaisten säilytyskalusteiden ja ratkaisujen tekemisessä.

Päivi Allinniemi, konservaattori
Kirkkotekstiilikonservointi, Turun museokeskus
kirkkotekstiilikonservointi(at)turku.fi
Kalastajankatu 4
20100 Turku
040 182 3887
Konservointipalvelut seurakunnille, muille organisaatioille ja yksityisille. Arvotekstiilien konservointi ja huolto. Tekstiilien hoitoon, säilyttämiseen ja näytteille asettamiseen liittyvä neuvonta, suunnittelu ja toteutus.

- - - -

Elzbieta Djupsjöbacka, DI, konservaattori (YAMK), varsinainen jäsen
Tekstiili- ja Nahkakonservointistudio
elzbieta.djupsjobacka(at)hotmail.com
Härmälänpuisto 18
33900 Tampere
040 516 8648
Tekstiilien, huonekalujen sekä  nahka- ja monimateriaaliesineiden konservointi. Näyttelyiden suunnittelu ja esineiden esille asetus. Kunto- ja konservointitarvearviot.

- - - -

Anna Häkäri, tekstiilikonservaattori/konservoinnin lehtori
Tekstiilikonservointistudio Anna Häkäri
anna.hakari(at)metropolia.fi
Villa Furuvik
Kuparisaarentie 24
65350 Vaasa
040 524 1274
Uusien ja vanhojen arvotekstiilien konservointi, näytteilleasetus ja huolto. Tekstiileihin liittyvä neuvonta, luennointi ja koulutus. Tekstiilien kuntokartoitukset sekä konservointitarpeen selvitykset.

- - - -

Henna Koskinen, tekstiilikonservaattori (AMK)
Arvotekstiilipalvelu Tupulatäkki Oy
www.tupulatakki.net ja Facebook
henna.koskinen(at)tupulatakki.net
Työhuone: Västankvarnintie 384, Inkoo
050 465 4040
Monipuolista tekstiilien  konservointipalvelua museoille, seurakunnille ja yksityisille vuodesta 2000. Löydät meidät myös facebookista ja instagrammista.

- - - -

Taina Leppilahti, tekstiilikonservaattori
Tekstiilikonservaattori Taina Leppilahti Tmi
www.tekstiilikonservointi.fi
taina.leppilahti@gmail.com
Linkkitie 3
38250 Sastamala
0400 164350
Konservointia palveluna, esineinventointeja ja luentoja. Erityisosaamisena tekstiilikonservointi, kulttuuriympäristö ja kulttuuriperintö.


- - - -

Anni Tuominen, johtava konservaattori
Konservointikeskus | Käsityön museo (craftmuseum.fi)
anni.tuominen(at)jyvaskyla.fi 

Salmirannantie 3
40520 Jyväskylä
050 311 8900
Uusien ja vanhojen arvotekstiilien kuntotarkastukset. Tekstiilikonservoinnin konsultointi, luennointi, neuvonta. Kokoelmanhoidon ja konservoinnin asiantuntijatehtävät.

- - - -

Heidi Wirilander, FT, tekstiilikonservaattori YAMK
Konservointipalvelu Heidi Wirilander
www.konservointipalvelu.fi
heidi.wirilander@gmail.com
040 533 4915
Monipuoliset konservointipalvelut arvoesineistöä omistaville yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille. Konservoinnista vastaa museologi, tekstiilikonservaattori Heidi Wirilander, joka on toiminut alalla vuodesta 2004 alkaen hoitaen lukuisia konservointi-, konsultointi- ja koulutustehtäviä. Erityisosaamisena kulttuuriperintökohteiden pelastus- ja jälkihoitotyö.