Maalaustaiteen konservaattorit

Maalaustaiteen konservaattorin erikoistumisalaa ovat pääasiassa maalaustaide ja polykromiveistokset eri aikakausilta. Työn kohteina olevien teosten pohjamateriaalit ja maalaustekniikat voivat olla monenlaisia. Tyypillisiä konservointikäsittelyitä ovat irtoavan maalin kiinnittäminen, maalauskankaan kuprujen suoristaminen ja repeämien paikkaaminen sekä maalausten puhdistaminen. Konservointiin voi kuulua myös erilaisia teoksen vaurioitumista ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä. Maalaustaiteen konservaattorit tekevät lisäksi myös taidekokoelmien kuntokartoituksia ja toimivat apuna näyttelytyössä.

Nina Broadstreet, konservaattori AMK
Konservointi ja Restaurointi Kollaasi
www.kollaasi.fi
nina.broadstreet(at)kollaasi.fi
Viertolantie 2
00730 Helsinki
040 671 5744
Kankaalle ja puulle maalattujen taideteosten sekä kehysten konservointi. Näyttelytarkastukset, kokoelmien inventoinnit ja kuntokartoitukset. Kohteisiin lukeutuvat esimerkiksi öljyväri- ja akryylimaalaukset, kullatut ja maalatut puuveistokset sekä ikonit.

- - - -

Tuomas Burakowski, maalauskonservaattori (AMK)
Taikon taidekonservointi tmi
tuomas.burakowski(at)taidekonservointi.fi
Aleksis Kiven katu 41 A 10
040 161 3808

- - - -

Liisa Helle-Wlodarczyk, taidekonservaattori (MA)
Konservointi Helle
www.konservointihelle.fi
info(at)konservointihelle.fi​
Asemantaustantie 6
12100 Oitti
040 774 6404
​Toimiala: veistokset (puu-, kivi-, kipsi-, keramiikka- ja metalliveistokset), kankaalle ja puulle maalatut teokset kehyksineen. Rakennuspintakonservoinnin osalta toimialamme ovat katto- ja seinämaalaukset sekä arkkitehtooniset koristeet (kipsi, puu, kivi, betoni ja laasti) ja rappauspinna​t.

- - - -

Hannele Heporauta, Johtava konservaattori, CEO
Prima Art Oy
www.primaart.fi
hannele.heporauta(at)primaart.fi
PL 250
01301 Vantaa
Taideteosten (maalausten, veistosten, paperipohjaisten teosten ja tekstiilien) konservointi sekä kunto- ja näyttelytarkastukset. Kehysten konservointi ja kultaus sekä uusien kehysten valmistus. Taideteosten inventointi, kokoelmanhallinta ja arvonmääritys. Kuriiri- ja näyttelypalvelut. Konsultointi.

- - - -

Kirsi Hiltunen, Johtava konservaattori
Kansallisgalleria, Konservointi
kirsi.hiltunen(at)fng.fi
Kaivokatu 2
00100 Helsinki
+358294500290

- - - -

Nina Jolkkonen-Porander FM, TM, taidekonservaattori, AmO, PKL varsinainen jäsen
Taidehuolto Perus Konservointi
nina.jolkkonenporander(at)gmail.com
Kristiinankaupunki
040 739 2149
Taideteosten konservointi, kuntokartoitukset, näyttelytarkastukset, koulutus (esim. henkilöstökoulutukset ja VTS), neuvonta.

- - - -

Kaisa Kannus, maalauskonservaattori (AMK)
Herkkä Sävy
www.herkkasavy.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
herkka.savy(at)gmail.com
Lahti
044 024 0654
Kankaalle ja puulle maalatun taiteen konservointia Lahden seudulla. Erityisosaamisena kehysten ja kullattujen esineiden konservointi. Teen lisäksi teosten kunto- ja näyttelytarkastuksia. Tarjoan konservointipalveluita 10 vuoden kokemuksella museoille ja muille organisaatioille sekä yksityishenkilöille. Teen työni huolellisesti, intohimolla ja ammattitaidolla

- - - -

Tuulikki Kilpinen, taidekonservaattori,  PKLn  kunniajäsen
Konservointi Tuulikki Kilpinen Oy
www.tkilpinen.fi
tuulikki.kilpinen(at)tkilpinen.fi Runeberginkatu 46 C 40
00260 Helsinki
040 700 3257
Perustanut yrityksen 2010 toimittuani 42 vuotta Ateneumin konservoinnissa, viimeksi tutkijakonservaattorina. Tarjoan monipuolisesti konservointia 1600-1950 ajanjakson teoksille, kuntotarkastuksia, tutkimusta, konservoinnin ja museoalan konsultointia. Erikoistumisalana Albert Edelfelt. IIC Fellow -jäsen.

- - - -

Riikka Köngäs
Papinniemen konservointi Oy
www.papinniemenkonservointi.fi
riikka(at)papinniemenkonservointi.fi
Valamontie 42
79850 Uusi-Valamo
040 5366582
Kankaalle ja puulle maalattujen teosten konservointi, kunto- ja
näyttelytarkastukset, kokoelmanhallinta, konsultointi ja esitelmät.
Kauttani myös taideteosten ajoitus- ja materiaalitutkimukset.

- - - -

Suvi Leukumaavaara, Asiantuntija (Antiikki- ja taideomaisuuden hallinta, hautamuistomerkit) suvi.leukumaavaara(at)vnk.fi

0295 160 156, 050 5356 514

Taidekonservaattori ja taidehistorioitsija / tutkija. Erikoisalat: eri maalauspohjille maalattu taide, kuvanveisto, kultaukset, hautausmaiden inventaariot, hautamuistomerkkien tutkimus ja hoito, arkkitehtuuri. Tutkimus: kuvataide, rakennustaide, tekijöiden selvittäminen, vanhat käsialat, provenienssit (teosten omistushistoria), biografiatutkimus, arkistotutkimus, taidehistoria, tekninen taidehistoria / materiaalitutkimus ja historialliset taiteilijamateriaalit.

- - - -

Jaana Paulus
Tmi Taidekonservaattori Jaana Paulus
info(at)jaanapaulus.fi
Jorvaksenkuja 4
02420 Jorvas
040 578 6040
Maalausten, puu- ja kipsiveistosten sekä koristekehysten konservointi, näyttelytarkastukset, teosten kuntotarkastukset, kokoelmien hoitoon ja hallintaan liittyvä neuvonta kokemuksella ja ammattitaidolla vuodesta 2000, mm. Europa Nostra -palkinto vuonna 2009 Grotenfeltin suvun hautakappelin seinämaalausten konservoinnista.

- - - -

Olli Poijärvi, taidekonservaattori
Consart Oy
olli.poijarvi(at)consart.inet.fi
(09) 627 315,  0400 401 499
Taideteosten konservointia ja restaurointia 30:n vuoden kokemuksella. Teemme myös näyttelytarkastukset, kokoelmien kuntokartoitukset ja inventoinnit. Kauttamme myös ajoitus- ja materiaalitutkimukset sekä kullattujen kehysten restauroinnit ja teosten uudelleen kehystykset.

- - - -

Nina Robbins, FT, konservaattori YAMK
Tmi TaideTyö www.taidetyo.fi
nina.robbins(at)taidetyo.fi
050 3678 398
Yritykseni on toiminut vuodesta 2000 taidekonservoinnin ja kokoelmanhallinnan tehtävissä. Pitkä kokemukseni ja yritykseni laaja asiantuntijaverkosto auttavat sinua varmasti löytämään apua käsillä olevaan konservointihaasteeseen. Otathan yhteyttä niin säilytetään kulttuuriperintöä yhdessä.

- - - -

Maija Santala, taidekonservaattori 
Tmi Maija Santala, Konservointi Tuulikki Kilpinen Oy, Helsinki
santala.maija@gmail.com
0503753587
Kankaalle ja puulle maalattujen teosten konservointi ja analysointi, kuntokartoitukset ja näyttelytarkastukset. Erikoistuminen vanhaan Eurooppalaiseen taiteeseen 35 vuoden kokemuksella Sinebrychoffin taidemuseon konservaattorina. 

                                                                              - - - -

Ari Tanhuanpää, FT (taidehistoria), konservaattori
Kansallisgalleria, Konservointi
ari.tanhuanpaa@fng.fi
Sinebrychoffin taidemuseo
Bulevardi 40
00120 Helsinki
 040 550 4242
Erikoistunut vanhan ulkomaisen taiteen konservointiin.